Участъкът Русе - Бяла и обходът на град Бяла, който ще

...
Участъкът Русе - Бяла и обходът на град Бяла, който ще
Коментари Харесай

Русе и Бяла ще бъдат свързани с магистрала през 2028 година

Участъкът Русе - Бяла и обходът на град Бяла, който ще е част от бъдещата автомагистрала до Велико Търново, би трябвало да са факт до 2028 година Вече има подписан контракт и би трябвало да бъде изработен механически план на оборудването. Предстои решение за избор на контрол и проектирането на самия обект. Това стана ясно от министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков по време на комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление.

Магистралата от Русе до Велико Търново е оповестена за народен обект, а Министерство на регионалното развитие е одобрило подробните устройствени проекти за секторите Русе-Бяла и Бяла-Велико Търново.

По думите на Шишков процедурата за инженеринг на обекта е наследена и нейното преустановяване е означавало да не се съблюдава срокът за строителство.

До края на 2023 година ще продължат и проектантските действия по създаване на тунела под Шипка. Разглеждат се и опциите за актуализация на съществуващия механически план за създаване на довеждащи пътища от южна страна, в това число обходен път на Казанлък.

По думите на Шишков предпочитани би трябвало да бъдат плановете за тунел под Петрохан и тунел под Прохода на Републиката, който да поеме главното натоварване по оста Русе- Маказа.

" За страдание, тунелът под Шипка, както и обходният път на Габрово, са двулентови, което няма да разреши да поемат целия трафик от " Дунав мост " в посока Кулата ", разяснява той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР